Home Kleuters Op deze manier maak je de kinderkamer echt gezellig

Op deze manier maak je de kinderkamer echt gezellig

door JustMama
op deze manier maak je de kinderkamer echt gezellig

Of je nog een kleine baby hebt of wanneer je al kleuters rond hebt rennen, je wilt de kamer van je kleintje zo gezellig en persoonlijk mogelijk maken. Het liefst hang je duizend foto’s op van je prins of prinsesje, maar dat wordt wellicht wat te veel van het goede. Natuurlijk wil je ook wat rust behouden in de kinderkamer, maar het hoeft absoluut niet saai te zijn! We geven je graag wat suggesties om de kinderkamer op te leuken.

Persoonlijke foto’s ophangen

Je kunt bijvoorbeeld wat foto’s van papa en mama samen ophangen of wat foto’s van een babyfotoshoot die je misschien gedaan hebt. Je kunt de beste foto’s uitzoeken en deze laten afdrukken om in een lijst te stoppen, maar je kunt het ook wat specialer maken. Wat dacht je van een foto op doek of een foto op canvas? Zo kun je er echt een schilderij van maken die niet alleen een stuk langer meegaat, maar wat er ook nog eens ontzettend mooi uitziet. Je zal elke keer met een glimlach de kamer inlopen, maar ook je kids zullen jou en papa gaan herkennen.

Leerzame decoratie

Als je je kids alvast een klein duwtje in de rug wilt geven, kun je de kinderkamer aankleden met decoratie wat goed is voor hun ontwikkeling. Denk hierbij niet direct te lastig, maar bijvoorbeeld afbeeldingen met verschillende dieren erop. Je kunt ook een schilderij kiezen waar je kids van leren tellen of kleuren kunnen herkennen. Zeker als ze nog heel jong zijn kun je hier van alles voor aanschaffen om bij te dragen aan de ontwikkeling. Probeer hierbij niets te forceren en ze lekker op hun eigen tempo te laten ontdekken.

Een bijzonder interieur

Een mooie kinderkamer begint met wat mooie meubeltjes. Denk hierbij aan een bijzondere wieg, een speelse verschoontafel of een mooie fauteuil om in te kunnen voeden. Dit hoeft echt niet het duurste van het duurste spul te zijn, want binnen een paar jaar groeit je kind hieruit. Je kunt een wiegje al heel snel bijzonder maken door bijvoorbeeld een halve klamboe er omheen te hangen of door een mooie mobiel erboven te hangen. Maak het persoonlijk en maak het speels, maar laat je niet meeslepen door alle gekte in de winkels om vervolgens van alles te kopen wat je kind niet nodig heeft.

You may also like

Laat een reactie achter