Home Peuters Cadeau en speelgoed voor meisje 3 jaar

Cadeau en speelgoed voor meisje 3 jaar

door Just mama
Cadeau meisje 3 jaar speelgoed

Je bent op zoek naar een cadeau voor een meisje van drie jaar. Of het nu voor haar verjaardag is, sinterklaas of een klein presentje tussendoor. Maar wat koop je nu precies? Als een meisje drie jaar is dan is ze al een tijdje een peuter, toch moet ze nog even wachten tot de volgende grote stap: naar de basisschool gaan. De ontwikkeling van een meisje van drie gaat echter reuze snel. Dat geldt ook voor haar speelgoed! Speelt ze er de ene dag nog mee, dan kan ze het de andere dag opeens stom vinden. Zeker als ze een oudere broer of zus heeft, dan kan speelgoed opeens kinderachtig gevonden worden!

Natuurlijk is elk kindje uniek. Maar welk cadeau koop je nu voor een meisje van 3 jaar? Wij geven je enkele suggesties.

Soorten cadeaus en speelgoed voor meisjes van 3 jaar

Tekenen en knutselen

Een van de leukste dingen voor een meisje van drie is het bezig zijn met haar handen en dingen maken oftewel tekenen en knutselen.  Het grote voordeel hiervan is dat het de fantasie en ook de motoriek stimuleert. Een vel papier en wat potloden heeft elke ouder waarschijnlijk wel standaard in huis. Maar take it tot the next level en geef een krijtbord cadeau! Dit krijtbord is ook nog een whiteboard en heeft dus extra mogelijkheden om heerlijk creatief te zijn! Bekijk het hier.

Buitenspeelgoed

Niks is lekkerder voor een kindje om buiten te kunnen spelen. Ook dit is een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling. Schepje met emmertje, stoepkrijt, bal, dat hebben de meeste kindjes van deze leeftijd al. Maar wat dacht je van een skippybal in de vorm van een koe?

Poppen

Denk je aan poppen dan zijn er eigenlijk twee klassiekers; de Baby Born en de Barbie. Misschien denk je een pop is een pop, niet zo belangrijk. Maar een pop heeft een duidelijke educatieve achtergrond voor kindjes. Met een pop leert een kindje namelijk zorgen voor iemand (of iets). Ze gaan het gedrag dat ze bij vader en moeder zien overnemen en nemen hun pop overal mee naar toe. De Baby Born is hierbij een goede pop omdat deze interactieve mogelijkheden heeft wat het nog echter maakt voor jouw kindje. Bovendien kun je ook extra’s kopen zoals een kinderstoeltje of een badje. Zeker als er een broertje of zusje op komst is of als deze net geboren is dit leuk. Het nieuwe broertje of zusje gaat in bad, terwijl Baby Born ook in bad gaat.

Natuurlijk kun je ook kiezen voor een standaard pop welke vaak goedkoper is.

Houten speelgoed

Houten speelgoed kent de laatste jaren weer een opkomst. Geen wonder, het is een stuk duurzamer dan plastic. Bovendien bevat het minder schadelijke stoffen voor jouw kindje. Bij Lazy Lama staan verantwoord producten voor kinderen hoog in het vaandel. Bekijk daarom eens hun uitgebreide collectie houten speelgoed!

Boeken

Een meisje van drie kan natuurlijk nog niet lezen. Toch zijn ze al een hele poos volop met taalontwikkeling bezig. Het voorlezen van boekjes door papa en mama of opa en oma helpt hier enorm bij. Hierbij is het belangrijk dat de boekjes meegroeien met de leeftijd. Bekijk hier de boeken vanaf 3 jaar.

Duplo

Duplo is de voorganger van Lego en wordt aanbevolen in de leeftijd van 2 tot 5 jaar. Natuurlijk is Duplo of Lego al lang niet meer alleen voor jongens, het is voor iedereen. Het is namelijk belangrijk speelgoed in de ontwikkeling van ruimtelijk inzicht. De voorloper hiervan het de blokkendoos, waarbij de vierkant blok in de vierkante opening moet. Dat heeft een kindje van drie jaar inmiddels goed door en daarom is het tijd voor de volgende stap: Duplo! Bekijk hier alles van Duplo.

Wobbel balance board

Wil je je kindje echt eens verwennen voor haar verjaardag of Sinterklaas en ben je op zoek naar een wat duurder cadeau? Overweeg dan eens een Wobbel board. Een Wobbel is een balans board gemaakt van stevig doch dun hout. Het een eigenlijk niet veel meer dan een kromme plank van heel mooi hout. Je kunt er allemaal spelletjes/oefeningen op doen is leuk voor alle leeftijden maar begint vanaf ongeveer drie jaar. Ze beginnen rond de 79 euro en lopen op tot ongeveer 165 euro. Bekijk ze hier bij Bol.com

Drie cadeautjes tot 10 euro voor meisjes 3 jaar

Ga je bij iemand op visite voor de verjaardag en wil je een klein cadeautje geven? Of ben je op zoek naar een schoencadeautje voor een meisje van drie jaar wanneer Sinterklaas weer in het land is? Wij zetten vijf cadeaus onder de 10 euro voor je op een rij!

Viltstiften

Lekker kleuren en tekenen blijft een van de basisbehoeftes voor kinderen. Een dopje op een viltstift doen na gebruik is echter nog geen basisbehoefte. Koop daarom bijvoorbeeld Stabilio Power Stiften die wel tot vijf weken zonder dop kunnen voordat ze uitdrogen. Bekijk ze hier.

Een Nijntje puzzel

Vanaf drie jaar kan je kindje ook al aan de slag met legpuzzels! Natuurlijk nog geen duizend stukjes, maar eenvoudige puzzels van 20 stukjes (stukken) zijn een leuke uitdaging voor ze. Bovendien is het ook leerzaam omdat het helpt bij de ontwikkeling van concentratie en logica. Een leuke puzzel is deze set van Nijntje: vier puzzels met steeds meer stukjes. Bekijk hier de Nijntje puzzel.

Frozen cadeautje

Frozen is immens populair onder jonge meisjes. Met name Elza is uitgegroeid tot een waar idool. Als je iets van Frozen koopt zit je dus ook vaak aan de safe side. Wacht dat je van herbruikbare raamstickers of Frozen waskrijt.

You may also like

Laat een reactie achter