41 weken zwanger

Je bent 41 weken zwanger en je baby is er nu echt klaar voor

De magische dag, de uitgerekende datum is in de 40ste zwangerschapsweek gewoon voorbij gegaan. Er is niets veranderd. Misschien een steekje of een krampje. Maar that’s it. Het zal een rare dag geweest zijn, op die uitgerekende datum. Want, dit was immers de dag waar je al die zwangerschapsweken naar uitgekeken hebt. Treur niet, binnen nu en 2 zwangerschapsweken ben jij een nieuwe mama. Het kindje gaat er echt komen. Nu bouwt het nog wat reserves op. Hij of zij is 51 cm lang en rond de 3430 gram. Verder is jullie baby er helemaal klaar voor, maar waarschijnlijk is het heerlijk in jouw baarmoeder. Misschien ben je al in het ziekenhuis geweest voor een controle. Zolang de specialisten je weer naar huis sturen, is alles goed. Die sturen je niet naar huis wanneer er maar enige reden tot zorg is.

Tips voor wanneer je 41 weken zwanger bent

Van anderen en op internet zul je een heleboel tips en trucs leren om de weeën op te wekken. Vrijen, je zal er in deze zwangerschapsweek niet aan moeten denken. Maar in sperma zit een stofje wat de weeën kan opwekken. En wanneer je klaarkomt, trekt jouw baarmoeder zo samen dat dit ook de weeën kan opwekken. En je maakt je partner er heel gelukkig mee. Voor jouw partner ben jij immers de allermooiste vrouw op de wereld, vooral met die dikke buik!

Voetflexmassage, laat dit wel door een specialist doen. In de voeten zitten heel veel punten die helpen met je gezondheid wanneer je hier druk op uitoefent. Het kan zijn dat je hier al ervaring mee hebt, het kan bekkeninstabiliteit verlichten. Er zit ook een punt in de voet waar je druk op kunt uitoefenen zodat de weeën kunnen beginnen. Kan geen kwaad, baat het niet dan schaad het niet. Zo zijn er nog meer tips, als ananashart eten, bitter lemon drinken, wonderolie en legio meer. Maar het kindje komt als het kindje komt, zij het uiteindelijk met een beetje hulp. Als deze en andere tips niet helpen, dan zijn jij en je kindje er nog niet helemaal klaar voor!

Laat je vooral verwennen wanneer je 41 weken zwanger bent!

Probeer je niet te druk te maken over het uitblijven van de weeën. Gebruik deze tijd nog even om je rust te pakken. Laat je verwennen door je omgeving en graaf je in op de bank met een stapel tijdschriften. Maak af en toe nog een wandelingetje. Je voelt je opgeblazen en dik, echt de allerlaatste loodjes. Nu kun je nog eventjes lekker relaxen, binnenkort zul je het druk hebben. Dan ben je aan het zorgen voor jouw kindje. Hoe onwerkelijk dit nu nog steeds lijkt na 41 weken zwangerschap.

 

Benieuwd wat er de volgende week in je zwangerschap speelt? Lees hier meer over week 42.
Of ga terug naar de zwangerschapskalender.