17 weken zwanger

Sexy zwanger zijn met 17 weken

Omdat het met 16 weken zwanger zijn het hCG-hormoon plaats heeft gemaakt voor progesteron zijn doorgaans de zwangerschapskwaaltjes wat afgenomen. Dit in combinatie met de betere doorbloeding van je lichaam kan in deze zeventiende zwangerschapweek zorgen voor veel zin in seks.

De vagina, borsten en baarmoeder zijn gevoeliger door de betere doorbloeding en onder invloed van de zwangerschap komt het voor dat je je fantasieën meer op hun beloop laat. Jouw partner vindt jou nu helemaal de mooiste vrouw van de wereld, immers in die mooie, ronde buik zit jullie kindje! En omdat in de zeventiende zwangerschapsweek je borsten flink gegroeid zullen zijn, voel jij je misschien nog aantrekkelijker. Dat straal je uit. Geniet hier met volle teugen van! De baby kan absoluut geen schade ondervinden aan stevige vrijpartijen.

Het enige wat er kan gebeuren is dat jijzelf wat meer kramp in je buik of rug krijgt na een orgasme. Dit komt door het samentrekken van de baarmoeder en verdwijnt meestal weer snel. Ook is er een kleine kans op een heel klein beetje bloedverlies. Door de betere doorbloeding kan een adertje sneller een beetje gaan bloeden. Hier hoeven jullie je absoluut geen zorgen om te maken.

Wimpertjes met 17 weken zwanger

Wanneer je ongeveer 17 weken zwanger bent, zal jouw kindje al wimpertjes en wenkbrauwen hebben. Ook kan hij of zij geluiden opvangen welke van buitenaf komen. Van harde geluiden kan de baby zelfs al een beetje schrikken of geïrriteerd raken. Het kan ook zo zijn dat jij de schrikreactie van je kindje al kan voelen in de zeventiende zwangerschapsweek of met 18 weken zwanger. Je zult misschien eerst denken dat het je darmen zijn, het zal lijken op een soort luchtbelletjes die ploppen. Door deze bevestiging van de baby voelen veel vrouwen zich rond deze zwangerschapsweken wat zekerder over de zwangerschap.

De komende weken in de zwangerschap zul je meer bewegingen van je kindje gaan voelen. In de zeventiende week is deze namelijk al rond de 18 cm lang en 150 gram zwaar. Ook krijgt het kindje steeds meer kracht in het kleine lichaampje.

Nog eventjes en jouw partner kan het kindje ook van buitenaf gaan voelen. En nu het kindje ook geluiden van buitenaf gaat waarnemen is het leuk om af en toe tegen het kindje te praten. Ook voor je partner kan dit erg leuk zijn, zo wordt hij of zij er nog meer bij betrokken.

17 weken zwanger en nadenken over het kamertje van je kind

Zijn jullie al begonnen aan het kamertje? Of wachten jullie liever op de echo die je rond de 20 weken zwangerschap krijgt? Tijdens die echo kun je te weten komen of er een klein jongetje of meisje op komst is! Sommigen vinden het veel te vroeg om in de zeventiende zwangerschapsweek al aan de kamer te denken, anderen kunnen niet wachten! Op sommige babykamer meubelen kan een lange wachttijd zitten. Daarom is het niet onverstandig om nu al te gaan kijken. Op deze manier hebben jullie ook nog eventjes de tijd om prijzen te vergelijken en ideeën op te doen.

 

Benieuwd wat er de volgende week in je zwangerschap speelt? Lees hier meer over week 18.
Of ga terug naar de zwangerschapskalender.