Home Kleuters Tuinieren met kinderen

Tuinieren met kinderen

door JustMama
tuinieren met kinderen

Ja de eerste zonnestraaltjes komen er weer aan, een mooi moment dus om lekker naar buiten te gaan! En misschien heb je wel een tuintje dat onderhanden genomen moet worden en dat je dat samen met je kindje kunt doen. Tuinieren is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Ze zijn lekker buiten bezig, zitten met hun handen in de aarde, ervaren de invloed van de seizoenen en zien hoe planten groeien. Leer kinderen ook eens bloembollen planten. Het is een leuk en eenvoudig tuinklusje. En in het voorjaar worden ze, samen met jou, beloond met een kleurrijke lentetuin.

Groeistadia volgen

Bloembollen zijn ideaal om de verschillende groeistadia te volgen. Laat kinderen daarom hun eigen bloembollen planten. Op het moment dat de bollen worden geplant is al te zien waar zich de wortels zullen vormen en welk deel straks gaat uitlopen.

In het voorjaar wordt het pas echt spannend. Dan verschijnen de eerste sprietjes en vanaf dat moment zullen de kinderen de vorming van blad, knoppen en het ontluiken van de bloemen op de voet kunnen volgen. Dat vergeten ze nooit meer.

Planttijd

De beste tijd om bloembollen te planten is in oktober en november. Het is een eenvoudig tuinklusje. De vuistregel voor het planten is: twee keer zo diep als de bol hoog is en… met het puntje omhoog. Als de bollen in de grond zitten, geef dan meteen water. Zo kunnen de wortels zich snel ontwikkelen.

Meisjesbloemen

Op de verpakking staat wanneer de bollen bloeien en hoe hoog ze worden. Meisjes zijn zeer gecharmeerd van prinsessenroze bloemen. Zij gaan voor een mand vol roze tulpen en hyacinten. Tulp ‘Angelique’ vinden ze helemaal geweldig. Deze dubbele tulp ziet eruit als een rok met petticoat.

Jongensbloemen

Oranje tulpen en zalmkleurige hyacinten vormen het oranje legioen. Een bak met bloembollen in rood, wit, blauw ook dat kan. De Nederlandse driekleur is bovendien goed na te bootsen door bijvoorbeeld hyacinten in banen te planten.

You may also like

Laat een reactie achter