34 weken zwanger

Wanneer je 34 weken zwanger bent verdwijnt de huidsmeer van je baby

De haartjes op het lichaam van jouw kindje verdwijnen nog steeds langzaam. In week 34 van de zwangerschap begint ook het huidsmeer van de baby te verdwijnen. Dit huidsmeer zorgde ervoor dat de huid van de baby niet helemaal zou verschrompelen in het vruchtwater. De huidsmeer verdwijnt in het vruchtwater, het lijken een soort sneeuwvlokken. Wanneer er na de bevalling nog wat smeer op jullie kindje zit, lekker laten zitten. Er kan geen babyolie of bodylotion op tegen het natuurlijke huidsmeer. Deze zwangerschapsweek is de baby rond de 42 cm lang en 2250 gram. Een aardig ventje of meisje al!

Het lichaampje van jullie baby is na 34 weken zwanger te zijn eigenlijk zo goed als klaar. De nageltjes zitten waar ze zitten moeten, de longen zijn bijna helemaal gerijpt, de botjes zijn hard. Eigenlijk is het enige wat jullie kleintje nog moet doen is groeien, groeien, groeien. In de laatste zes zwangerschapsweken komt de baby nog ongeveer een kilo aan. Het kan ook meer of minder zijn. Dat jij deze, de volgende of over twee zwangerschapsweken met verlof gaat, zal helpen bij het groeien. Jouw lichaam zal meer rust krijgen, je gaat minder bewegen en misschien toch stiekem wat meer eten. Dat zul je zelf ook merken. Lekker doen, lekker laten gebeuren, bewaar je zorgen om de extra kilo´s tot na de kraamweken. Die zijn het niet waard om nu al in de stress te schieten en waarschijnlijk ben je ze snel weer kwijt. Bezoek anders afvallen na zwangerschap

34 weken zwanger? Nog maar twee zwangerschapsweken en je mag officieel thuis bevallen

Wanneer je besloten hebt om thuis te bevallen heb je, naast het kraampakket, voldoende spullen nodig voor de bevalling. Jouw verloskundige zal je hier een lijst van geven. Zorg dat je nu al alles in huis haalt. Nog maar twee zwangerschapsweken en je mag officieel thuis bevallen.

Probeer er rekening mee te houden dat niemand weet hoe jouw bevalling zal gaan. Het kan voorkomen dat de specialist bijvoorbeeld besluit dat wanneer je 38 weken zwanger bent, dat het toch beter is voor jou en / of het kindje om in het ziekenhuis te bevallen. Je zal dan heel teleurgesteld kunnen zijn. Probeer het toch zo snel mogelijk te aanvaarden en ga niet in de verdediging. De verloskundige of gynaecoloog weet echt wat het beste is voor jou en je kindje. Ook wanneer de bevalling al begonnen is, kan het gebeuren dat het niet volgens het boekje gaat en dat je alsnog naar het ziekenhuis moet. Dat is heel erg vervelend, maar ook hier: probeer de situatie te aanvaarden en stress te vermijden.

Andersom kan het natuurlijk ook, je hebt je helemaal op een ziekenhuisbevalling ingesteld maar de bevalling gaat zo vlot dat het kindje thuis geboren moet worden. Zorg dus altijd dat je het lijstje van de verloskundige in huis hebt gehaald.

Maak weer een mooie foto van je buik nu je 34 weken zwanger bent!

Het kan zijn dat je iedere vier zwangerschapsweken een foto van je buik maakt. Dan heb je nu al een mooie collectie. Heb je al bedacht wat je hiermee gaat doen? In een boekje plakken of achter elkaar in een lijstje doen? Rond deze zwangerschapsweken zul je je nog een beetje fit voelen en misschien nog de energie hebben om een extra reportage te laten maken bij een professionele fotograaf. Daar is de belichting net iets anders en een fotograaf heeft misschien het idee voor een speciale foto. Het is ook leuk om dit samen met je partner en eventuele oudere kindjes te doen. Misschien wil je de foto wel gebruiken voor het geboortekaartje? Tegenwoordig kun je je zwangere buik ook in (laten) gipsen, dan heb je straks ook een mooie, levensechte herinnering van de zwangerschap.

 

Benieuwd wat er de volgende week in je zwangerschap speelt? Lees hier meer over week 35.
Of ga terug naar de zwangerschapskalender.